Trofeu Històric del Bàsquet català

Festa Històrics del Bàsquet Català

 

Trofeu Històric del Bàsquet català

La Fundació els proclama anualment. En el decurs d’un sopar es distingeixen com a “Històrics del Bàsquet Català”, aquelles persones d’arreu de Catalunya que, des de diferents vessants (practicants, dirigents, tècnics, àrbitres, periodistes, etc.), han desenvolupat una dilatada tasca en pro del nostre esport i les seves entitats.

Descarrega't la llista dels Històrics del Bàsquet Català

 

 

 

{loadposition ride}
 

 

 

HISTÒRICS DEL BÀSQUET CATALÀ 2014

 

El divendres 25 d’abril, a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza es va celebrar la XXI edició de la Festa dels “Històrics del Bàsquet Català” que organitza anualment la Fundació del Bàsquet Català.

En aquesta festa es distingeixen un grup de persones del món del bàsquet català, de qualsevol dels seus àmbits (practicants, tècnics, dirigents, àrbitres, delegats, metges, fisioterapeutes, etc), que han desenvolupat una extensa i intensa tasca de servei a les seves entitats, gràcies a la qual aquestes han persistit i progressat, havent deixat una rellevat petja en la seva història i en el bàsquet català.

La festa va estar presidida pel Sr. Joan Fa, president de la Fundació i de l’FCBQ, acompanyat pel Sr. Gerard Figueras (director del Consell Català de l’Esport), pel Sr. Xavier Amador (gerent de l’Institut Municipal d’Esports), el Sr. Joan Villacampa (vicepresident CEEB), a més dels vicepresidents i patrons de la Fundació i directius de l’FCBQ.

La majoria dels guardonats assistiren acompanyats de familiars i amics de les seves entitats i clubs, fet que atorga a la festa-sopar un ambient de familiaritat i amistat altament entranyable. S’aplegaren 130 comensals que gaudiren d’una reunió que es significa per la forma en que es desenvolupa i per l’ambient que s’estableix al llarg de la nit, especialment quan es llegeixen unes breus trajectòries de cada guardonat on es subratlla la seva aportació al bàsquet català, motiu de la seva distinció.

Enguany els guardonats foren:

Miquel Albanell (Picadero JC i FC Barcelona), Carme Arnau (CB Cabrera), Toni Bové (FC Barcelona) Jaume Calopa (CB Arenys), Dolors Carbonell (Hispano Francés), Jesús M. Canga (CB Sant Gabriel-Sant Adrià), Pilar Landeira (C. d’Àrbitres de l’FCBQ), Josep Marcé (C. d’Àrbitres de l’FCBQ), Ricard Rodón (CB Sant Josep), Montserrat Torras (CB Olot, Cor de Maria i Escola Pia d’Olot), Pere Torres (CB Amposta), Josep Vendrell (ACB i FC Barcelona), Antoni Ximenes (CB Pedagogium) i a títol pòstum Manel Comas.

Al marge dels representants de totes les entitats relacionades amb els guardonats, altres membres de destacats clubs catalans, com SESE, BAM, JAC,  Joventut de Badalona, o destacades figures del bàsquet i l’esport català com Maria Planas, Neus Bartran, Manel Flores, Pere Sust o Francesc Rodríguez, acompanyaren els guardonats.