Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019

 Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019

 

Ahir dijous, 27 de desembre de 2018 va tenir lloc la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Reus i la Fundació del Bàsquet Català oficialitzant “Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019”

 

L’acte va comptar amb la presència del President de la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ), Joan Fa, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el Regidor d'Esports, Jordi Cervera, el President de l'RT Tarragona FCBQ, Joan Cortina i el Representant Territorial de l'Esport a Tarragona, Joan Plana. Tots ells acompanyats també pel vicepresident i patró de l'FBC, Enric Prats, i el també patró Jordi Llaberia

 

Per a sorpresa del públic assistent, van participar també de l’acte els mítics exjugadors del Barça Audie Norris i Roger Esteller.

 

Amb la formalització d’aquest acord es dóna el tret de sortida a dotze mesos en què la ciutat tarragonina acollirà activitats i esdeveniments relacionats amb el bàsquet. L’exposició “100 anys del Bàsquet Català, del pati al parquet”, tertúlies, taules rodones i ponències, així com concursos o competicions escolars i federades són alguns dels exemples que ompliran durant aquest 2019 els carrers, els col·legis i els pavellons de la ciutat de Reus.

 

Reus prendrà el proper 10 de febrer, el relleu a la ciutat de Calella i es configurarà com a la XX Ciutat del Bàsquet Català, iniciativa que va néixer l’any 2000 amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament, creixement i popularització del bàsquet arreu del territori català.

 

A la ciutat de Reus hi ha a hores d'ara 502 dones federades i 477 homes federats. La resta de llicències són escolars o de competició de lleure, fins a un total de 1.717 persones pràcticament habitualment aquest esport.

 

Aquest fet, unit a la tradició de la pràctica del bàsquet a Reus i afegint la implicació i el compromís de clubs i entitats -el Reus Deportiu, el Ploms, el Pare Manyanet, La Salle, el Joan Rebull, el Puigcerver, el Club Bàsquet cadira de rodes Costa Daurada i el Consell Esportiu del Baix Camp constituiran els elements claus per assegurar l’èxit de “Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019”.

 

 

          

 

          

        Fotografies: Eusebi Sedeño. RT Tarragona FCBQ