Banyoles, Ciutat del Bàsquet Català 2022

BANYOLES, CIUTAT DEL BÀSQUET CATALÀ 2022
 

L'Auditori de l'Ateneu de la capital del Pla de l'Estany va acollir, dissabte 26 de febrer, l'acte de presentació de 'Banyoles, Ciutat del Bàsquet Català 2022'.

 


 

L'Auditori de l'Ateneu de Banyoles va acollir, dissabte 26 de febrer a les 12h del migdia, de l'acte de presentació de Banyoles com a Ciutat del Bàsquet Català 2022. En aquesta ocasió, l'escenari de l'Auditori banyolí es va convertir en una pista de bàsquet per a la celebració de l'acte, presentat per l'actor Genís Casals.

La inauguració va comptar amb la presència de Ferran Aril, President de la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Miquel Noguer, Alcalde de Banyoles i President de la Diputació de Banyoles, Francesc Xavier Santaló, Vicepresident de l'FCBQ i President de la Representació Territorial de Girona de l'FCBQ, Jordi Congost, Regidor d'Esports de la capital de la comarca del Pla de l'Estany i Pep García, representant del Club Bàsquet Banyoles, Cayetano Pérez, President de l'Spar Girona, els vicepresidents i Patrons de la Fundació així com també diversos membres de la Junta Directiva de l'FCBQ i de l'RT de Girona de l'FCBQ, entre d'altres.

Durant l'acte, en què també hi va assistir Júlia Soler, jugadora banyolina de l'Spar Girona però cedida enguany al Cadí La Seu, en qualitat de padrina, així com també una bona delegació de jugadors i jugadores del Club Bàsquet Banyoles, es va projectar l'estrena del vídeo promocional i commemoratiu de 'Banyoles, Ciutat del Bàsquet Català 2022' i va tenir lloc la presentació del programa d'activitats per a donar pas al tradicional torn de parlaments institucionals.

Enguany, Banyoles oferirà prop d'una vintena d'activitats, de caire social, esportiu i cultural, que nodriran un atractiu i divers cartell en l'agenda d'esdeveniments planificats i programats durant els propers mesos de l'any. Entre el seguit d'iniciatives, la capital banyolina serà amfitriona de diferents fases finals dels campionats de l'FCBQ, una de les seus de la 5a edició del Circuit 3×3 FCBQ i acollirà, entre d'altres, el Torneig Mateu Pell. Així mateix, també hi hauran competicions socials de baskin, una trobada de veteranes Basketdona, la final de la lliga de Capacitats, una jornada de Bàsquet al Carrer amb el bàsquet com a permanent epicentre d'un ampli compendi d'activitats socials i culturals de la ciutat, com la fira È bo, È mel.

– PROGRAMA D'ACTIVITATS BANYOLES, CIUTAT DEL BÀSQUET CATALÀ 2022
 

Amb la designació per part del Patronat de la Fundació del Bàsquet Català (FBC) de Banyoles com a 'Ciutat del Bàsquet Català 2022', és tercera vegada que aquesta condició recala a territori gironí, havent-se celebrat l'any 2001 a Girona i el 2009 a la localitat de Blanes. Iniciat l'any 2000, el projecte consisteix en nominar, cada any, una ciutat, vila o poble de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català, on durant tot el curs es celebren activitats i actes esportius, socials i culturals referents al basquetbol. La capital de la comarca del Pla de l'Estany agafa el relleu de Balaguer.

Fins el present les ciutats designades com a "Ciutat del Bàsquet Català" han estat: Lleida 2000, Girona 2001, Mataró 2002, Tarragona 2003, L'Hospitalet 2004, Badalona 2005, Manresa 2006, Castellar del Vallès 2007, Sitges 2008, Blanes 2009, Tortosa 2010, Vic 2011, Terrassa 2012, Castelldefels 2013, La Seu d'Urgell 2014, Granollers 2015, Sant Fruitós de Bages 2016, Sant Cugat del Vallès 2017, Calella 2018, Reus 2019 i Balaguer 2020-21.