Tret de sortida a Martorell, Ciutat del Bàsquet Català 2024

TRET DE SORTIDA A MARTORELL, CIUTAT DEL BÀSQUET CATALÀ 2024
 

L'Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell ha estat la seu de la inauguració oficial de Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024.
 

L'Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell ha acollit, aquest dimecres 28 de febrer a la tarda, la inauguració oficial de Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024. Aquest acte, conduït per la periodista Núria de José i que esdevé el tret de sortida del municipi del Baix Llobregat com a Ciutat del Bàsquet 2024, ha comptat amb la presència de Ferran Aril, President de la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ); Xavier Fonollosa, Alcalde de l'Ajuntament de Martorell; Gerard Mimó, Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Martorell; Laura Amat, Presidenta del Club Bàsquet Martorell; Josep March, Representant Territorial de l'Esport a Barcelona; Teresa Sambola, Coordinadora de l'Àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona; Laura del Amo, Presidenta del Club Bàsquet La Mercè; així com també diversos membres de la Junta Directiva de l'FCBQ, entre d'altres autoritats presents.

Durant la inauguració, es va projectar el vídeo promocional i commemoratiu i la imatge oficial de 'Martorell, Ciutat del Bàsquet Català 2024', i va tenir lloc la presentació del programa d'activitats previstes durant aquest any davant les autoritats i les entitats esportives, acompanyada del tradicional torn de parlaments institucionals.
 

Enguany, Martorell oferirà prop d'una vintena d'activitats, de caire social, esportiu i cultural relacionades amb el bàsquet, sota la coordinació d'una comissió organitzadora que formen els dos clubs de la ciutat (Club de Bàsquet La Mercè i Club Bàsquet Martorell) i l'Ajuntament de Martorell, que nodriran un atractiu i divers cartell en l'agenda d'esdeveniments planificats i programats al llarg dels propers mesos.

Entre el seguit d'iniciatives, la localitat martorellenca serà amfitriona de diferents fases finals dels Campionats de Catalunya l'FCBQ, tant en categoria femenina com masculina; comptarà amb presència del 3×3 amb els torneigs organitzats pels clubs locals, un d'ells amb caire solidari de la mà del CB La Mercè i de l'ONG Mans Mercedàries; serà una de les seus dels Cursos de Formació de l'FCBQ per a entrenadores i entrenadors de Nivell 0 en el proper mes de juliol; oferirà els Campus muntats per les entitats de bàsquet del municipi; es durà a terme el Torneig Mini Vila de Martorell Memorial Jordi Amo el pròxim 28 de setembre; i, per últim, en el mes de desembre, el CB Martorell encapçalarà la 23a edició del Torneig Cadet Vila de Martorell. A més a més, durant tot l'any, també hi hauran Mentories Esportives, un projecte que té com a objectiu posar en valor l’esport i les activitats esportives per promoure els hàbits de vida saludables, la gestió emocional i l’adquisició de competències transversals. La comissió organitzadora també està preparant altres activitats, que s'aniran actualitzant degudament en el programa d'activitats oficial.

Després d'un 2023 marcat pel Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) i per l'extens programa d'esdeveniments i actes d'àmbit esportiu però també de caire lúdic, social, cultural i solidari arreu del territori, la Fundació del Bàsquet Català (FBC) reprèn el projecte de la Ciutat del Bàsquet Català, iniciat l'any 2000, i designa Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024. Així mateix, aquest nomenament referma el compromís de la ciutat amb l'esport i l'activitat física, després que Martorell fos Ciutat Europea de l'Esport l'any 2023.

Fins el present, les ciutats designades per la Fundació del Bàsquet Català com a "Ciutat del Bàsquet Català" han estat: Lleida 2000, Girona 2001, Mataró 2002, Tarragona 2003, L'Hospitalet 2004, Badalona 2005, Manresa 2006, Castellar del Vallès 2007, Sitges 2008, Blanes 2009, Tortosa 2010, Vic 2011, Terrassa 2012, Castelldefels 2013, La Seu d'Urgell 2014, Granollers 2015, Sant Fruitós de Bages 2016, Sant Cugat del Vallès 2017, Calella 2018, Reus 2019, Balaguer 2020-21 i Banyoles 2022.