Tornen els Premis FBC de Periodisme Esportiu

TORNEN ELS PREMIS FBC DE PERIODISME ESPORTIU

 
 
Ja es coneixen els guardonats i les guardonades de la 7a edició dels Premis de la Fundació del Bàsquet Català de Periodisme Esportiu.

 

La 7a edició dels Premis FBC Periodisme Esportiu guardonarà, en la seva edició de 2024, a Albert Escuer (La Mañana), el programa '5 contra 5' (Badalona Comunicació), a Carles Jódar (Ràdio Manresa) i el pòdcast 'Faldilles Alineades' (de Clara Julià, Emma Granyer i Clara Vicenç). El lliurament dels premis tindrà lloc dilluns 11 de març de 2024 a les 19:30h a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, en un acte en el que també es presentarà oficialment el 4t volum del llibre Història del Bàsquet a Catalunya, i es retrà homenatge a Patrons i Patrones de la Fundació del Bàsquet Català (FBC).

La Fundació del Bàsquet Català presenta la 7a edició d'aquest premi com a reconeixement al món del periodisme esportiu i, més concretament, als i les que es dediquen a donar llum al bàsquet català i de formació. En el seu afany de donar a conèixer i promocionar la seva tasca i objectius, la Fundació ha propiciat i establert el lliurament dels Premis de Periodisme Esportiu en diferents categories (premsa escrita, premsa digital, ràdio, televisió i fotografia). Uns premis amb els que vol guardonar professionals, programes i entitats; per la seva tasca aportant quelcom més que una simple informació de resultats o cròniques de partits, i que sobresurt pels seus valors, coneixements i formació.

Aquest guardó anual que proposa la Fundació del Bàsquet Català amb el suport de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), l'atorgarà un Jurat composat per membres de la Fundació i del Departament de Comunicació de l'FCBQ i de la Fundació, presidit pel Sr. Ferran Aril, president de l'FBC. El Jurat ha considerat tant persones (periodistes professionals), formats (programes, tertúlies, reportatges, pòdcasts, fotografies, articles,…) com mitjans de comunicació per la seva tasca de seguiment i desenvolupament del Bàsquet Català a nivell local, comarcal o estatal.

Els premis es concedeixen enguany en les categories de premsa escrita, televisió, ràdio i premsa digital; i les guardonades i guardonats d'aquesta 7a edició són:

 • Albert Escuer,
  de La Mañana, en categoria Premsa Escrita
 • Programa '5 contra 5',
  de Badalona Comunicació, en categoria Televisió
 • Carles Jódar,
  de Ràdio Manresa, en categoria Ràdio
 • Pòdcast 'Faldilles Alineades',
  a plataformes i GironaFM de Clara Julià, Emma Granyer i Clara Vicenç, en categoria Premsa Digital