Mollet del Vallès acull l’exposició ‘100 anys de basquetbol a Catalunya’

EXPOSICIÓ A MOLLET, "100 ANYS DE BASQUETBOL A CATALUNYA. DEL PATI AL PARQUET".

 

La mostra '100 anys de basquetbol a Catalunya, del pati al parquet' està exposada fins el 30 d'octubre al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès.

 

 

El Club Bàsquet Mollet celebra enguany el seu 75è aniversari i, amb motiu d'aquesta efemèride, s'exposa la mostra '100 anys de basquetbol a Catalunya, del pati al parquet' produïda per la Fundació del Bàsquet Català (FBC).

Aquesta exposició, juntament amb diferents objectes i elements del fons històric de la Fundació del Bàsquet Català així com també material, fotografies i equipacions del passat del CB Mollet, es pot visitar de l'11 al 30 d'octubre de 2018 al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès (c/ de l'Església, 7). Dijous 11 d'octubre a les 19:30h va tenir lloc la inauguració.

Coincidint amb el seu 75è aniversari, el CB Mollet vol recuperar i conèixer el passat del club, així com els principals fets i motius que al llarg de tantes dècades han contribuït a fer del club una entitat molt arrelada a la ciutat, els èxits i desil·lusions que han anat omplint moltes vides de tantes persones que han ajudat amb el seu esforç i treball a fer del CB Mollet una entitat plena de sentiment.

Així doncs, la mostra es pot veure al Centre Cultural La Marineta fins el proper 30 d'octubre en horari de 15:15h a 21h de dilluns a divendres, mentre que els dissabtes es podrà visitar de 10h a 14h i de 16:30h a 20:30h.

 

 

El sopar, va ser un retrobament de moltes persones vinculades al Club Bàsquet Mollet durant tants i tants anys i una oportunitat de recordar moments amb la presentació del Documental de la Història del Club.

Sens dubte el moment més emotiu va ser el reconeixement a l’equip Campió de la Segona Divisió Nacional de la temporada 1977/1978 que va aconseguir l’ascens a la Primera Divisió Nacional. Un fet que va permetre situar la ciutat a l’elit del bàsquet estatal, i a la vegada que el millor del bàsquet nacional passés durant dues temporades per Mollet.

Tant l’exposició com al sopar es va poder comptar amb la presència del Sr. Enric Prats, Vicepresident primer de la Federació Catalana de Bàsquet i Vicepresident d'Afers Culturals de la Fundació del bàsquet Català.

 

 

 

 

Retrobament de la Selecció Catalana de Veteranes

Retrobament de la Selecció Catalana de Veteranes

 

El Club Bàsquet Santa Rosa de Lima Horta va retre homenatge al seu equip de la temporada 98-99 amb un partit davant la Selecció Catalana de Veteranes.

 

La Selecció Catalana de Veteranes va participar, el passat dissabte 6 d'octubre a la tarda, en el partit-homenatge del Lima-Horta Bàsquet al seu primer equip de la temporada 1998-1999.

L'escenari d'aquesta emotiva jornada del club barceloní va ser el Pavelló Virolai de Barcelona, en una jornada que va comptar amb la presència del President de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa; i en la que també es va aprofitar per recordar, amb un minut de silenci, la figura de l'ex jugador internacional i ex entrenador, Josep Lluís i Cortés, recentment traspassat.
 

Aquest retrobament de les integrants de Catalunya amb motiu de l'homenatge s'emmarca dins el 20è aniversari de la consecució del Campionat d'Espanya de 1a Divisió i el conseqüent ascens a la Lliga Femenina per part del primer equip del Lima-Horta la temporada 1998-99. El trofeu de campiones i el pertinent ascens de categoria es va assolir a Madrid, a la pista del Magariños (Estudiantes).

El combinat de la Selecció Catalana de Veteranes per aquest partit estava encapçalat per Oriol Villà, Pilar Bilbao, Jordi Escardívol i la Dra. Sílvia Treviño al cos tècnic, i va comptar amb les següents jugadores: Esther Tribaldos, Rosa Pérez, Elsa Donaire, Silvia Ruiz, Eulàlia Vila, Marta Mira, Meritxell Buil, Irene López, Núria Fonts i Deborah Carretero.
 

 

El Lima-Horta Barcelona, per la seva banda, va presentar la següent plantilla: Mar Rovira, Cristina Casado, Marta Buscarons, Rosa Maymi, Meritxell Domènech, Xisca Soler, Carme Farrés, Míriam Soler, Ivet Magdaleno, Imma Bruquetas, Yolanda Navarro, Noelia Parrilla i Anabel Jiménez. Dirigides des de la banqueta per Sergio Carmona i Ramon Campà.

Durant la jornada, el club barceloní també va aprofitar per presentar tots els seus equips per aquesta temporada 2018-19 abans del partit del Sènior Femení de Lliga Femenina 2 davant la Fundación Ardoi de Navarra.